Video

15-12-2016: NL Jaagt – Aflevering 5



Bron: NL Jaagt

18-11-2016: NL Jaagt Aflevering 1
In de allereerste aflevering van NL Jaagt wordt de kijker meegenomen naar het prachtige Drentse Drouwen waar een grote groep vrijwilligers vroeg in de ochtend bijeen komt voor de jaarlijkse reewildtelling. In telgroepjes van twee wordt men uitgezet over honderden hectares buitengebied om alle reeën in kaart te brengen. We volgen Bjorn van der Veen en een junior jager bij hun telling.

Bron:

18-11-2016: NL Jaagt aflevering 2
In de tweede aflevering van NL Jaagt gaan we op pad met jager Bjorn en Junior Jager Albert. De kijker wordt meegenomen naar Ouderkerk aan de Amstel, waar ganzen worden bejaagd in het kader van vliegveiligheid bij Schiphol.

Bron:

18-11-2016: NL Jaagt aflevering 3
In aflevering 3 van NL Jaagt gaan we weer even terug naar Duitsland voor deel twee van de reebokkenjacht. Nadat de reebok geschoten is moet de zweethond aan het werk om de afgesprongen bok te zoeken. Met tradities wordt het geschoten dier geëerd en zorgvuldig en deskundig ontwijd.

Bron:

18-11-2016: NL Jaagt aflevering 4
In de schietbioscoop van Seventer in Harderwijk ervaren we de noodzaak van het oefenen op lopend wild. Het voorgeven met de kogelbuks is voor velen een nieuwe ervaring. Verder zien we dat het opsporen van valwild om snel handelen vraagt en de inzet van een ervaren zweethond. Bjorn neemt ons mee voor de nazoek op een reebok in Drenthe. Op uitnodiging van Eduard van Adrichem gaan we op eendenjacht en geeft hij ons een blik in zijn bijzondere leven als mens achter de jager. Verder nog in deze aflevering: Arjan Smit van restaurant de Pronckheer leert ons de finesses van het slachten en bereiden van een wilde eend. Het water loopt in de mond!

Bron: KJV

« »


De wildbeheereenheid is de vereniging van lokale jachthouders en jagers die uitvoering geeft aan verantwoord en duurzaam wildbeheer.