Deze website maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren: om basisinstellingen te onthouden en om pagina's te delen via social media. U kunt het gebruik van cookies door onze website zelf beheren. Als u gebruik wilt maken van alle functionaliteiten op deze website, klik dan hieronder op Accepteren.
Met behulp van de onderstaande instellingen kunt u een keuze maken uit de cookies die u wilt accepteren. Het niet accepteren van cookies zal resulteren in een beperkte functionaliteit binnen de website.
Wild is het meest ecologisch stukje scharrelvlees wat de consument
zich maar kan wensen. In volledige vrijheid opgegroeid onder de
natuurlijke omstandigheden, vakkundig geoogst door de jager en verwerkt
tot een bijzonder streekproduct door de lokale vakman.
Dit natuurlijke en regionale wildproduct is qua smaak van zeer bijzonder en verfijnd.
Vers, gerookt of gedroogd geeft wild telkenmale een zeer bijzonder smaakbeleving aan een diner, lunch of borreluurtje.
De (stadse) consument van de producten van de massaproductie
(kiloknallerslager) is spijtig genoeg sterk vervreemd van het hele
verwerkingsproces van dier tot karbonade of biefstuk, worst en/of
broodbeleg. Voor elk stuk vlees wordt een dier gedood en verwerkt! Bij
massaproductie bepalen primair kostenbeheersing en productievolume de
prijs voor de consument. De wijze waarop bij de jacht het dier
bemachtigd en verwerkt wordt, is vele malen respectvoller ten aanzien
van het dier, zijn natuurlijke omgeving en de uiteindelijke consument,
dan bij de massaproductie. Wild is een op zeer respectvolle wijze
verkregen en tot een mooie, smaakvol natuurlijke product verwerkt stukje
scharrelvlees.
Veel (stads-)mensen weten niet meer hoe een dergelijk mooi stukje
wild moet worden bereidt om de smaak volledig tot haar recht te laten
komen. Teneinde de bevolking weer kennis te laten maken met deze mooie,
natuurlijke streekproducten timmeren restaurateurs, keurslagers,
poeliers en topkoks ondermeer via workshops aan de weg om het wild weer
haar rechtmatige, gezonde plekje op het menu van de stadsbevolking te
krijgen.
Voor beschrijvingen van het wild, de wildbereiding, recepturen, producten, etc. kunt u Wildplazaraadplegen.